Nieuws

Mannen krijgen werkstraf voor valsheid in geschrifte

Drie mannen hebben woensdag 80 uur werkstraf gekregen voor valsheid in geschrift. Volgens de rechtbank in Zutphen nam het trio bij de koop van een aantal woningen in 2011 bewust een te lage koopsom op in de koopovereenkomst. © Pixabay
ZUTPHEN - Drie mannen hebben woensdag 80 uur werkstraf gekregen voor valsheid in geschrift. Volgens de rechtbank in Zutphen nam het trio bij de koop van een aantal woningen in 2011 bewust een te lage koopsom op in de koopovereenkomst.
Het gaat om een 39-jarige man uit Velp, een 40-jarige Arnhemmer en een 63-jarige Rhedenaar. Die laatste man verkocht de woningen, terwijl de twee anderen de kopers waren. Met de valse koopovereenkomsten probeerden zij een financiering voor de koop van de woningen te krijgen, maar de bank kwam daar achter.
De Velpenaar zou ook flink hebben verdiend aan hennepkweek en -handel en dat geld hebben witgewassen. Maar de rechtbank oordeelde dat niet wettig en overtuigend kan worden bewezen dat de man zijn vermogen illegaal heeft verkregen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!