Jeugdgevangenis voor afpersen pizzakoeriers

ARNHEM - Een 21-jarige man uit Arnhem is woensdag veroordeeld tot 254 dagen jeugddetentie wegens het afpersen van twee pizzakoeriers in zijn woonplaats. Ook wordt de jongeman in een jeugdinrichting geplaatst.

De man bestelde in maart en april van dit jaar pizza's bij Domino's Pizza. Op het moment dat de bezorgers de bestellingen kwamen afleveren bij het huis, overviel de man hen op straat. Hij spoot pepperspray in hun ogen en stal het geld dat de pizzabezorgers bij zich hadden. Dit ging in beide gevallen om een kleine 100 euro.

Straatroof in Nijmegen

De Arnhemmer werd ook verdacht van een straatroof in Nijmegen, maar de rechter vond het bewijs voor dit vergrijp niet overtuigend. De man is hiervan vrijgesproken.

 

De rechtbank acht de kans op herhaling groot. Mede op basis van rapporten van een onafhankelijk psycholoog en de reclassering heeft de rechter op basis van het jeugdstrafrecht de PIJ-maatregel opgelegd. Dat houdt in dat de dader onder strenge begeleiding wordt geplaatst in een jeugdinrichting.

Naast de 254 dagen celstraf en de plaatsing in een jeugdinrichting moet de man ook nog een schadevergoeding van 235 euro betalen aan Domino's Pizza.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: