Nieuws

Foto's: Nijmegenaar slaat ruiten station in met klauwhamer

NIJMEGEN - Een 22-jarige man uit Nijmegen is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op station Nijmegen Goffert. De man had even daarvoor meerdere ruiten ingeslagen met een hamer.
Agenten waren vlakbij toen de melding bij hen binnenkwam. Ze troffen de jongeman nog op het station aan. Hij was in bezit van een klauwhamer en bekende direct de ruiten van het station en de liften te hebben vernield. 
Tekst loopt door onder de foto: 
Het kan nog wel even duren voordat alle ramen vervangen zijn, denkt NS-woordvoerder Anita Boonstra. Dat komt omdat een aantal ramen speciaal op maat gemaakt moet worden. Begin volgende week worden waarschijnlijk de eerste normale platen vervangen, zoals die van het infobord. 
Hoeveel de schade bedraagt is nog niet duidelijk. Waarom de man de ruiten vernielde is ook onbekend. Volgens de politie maakte de man bij zijn aanhouding een verwarde indruk.  De kosten van de vernieling zullen in eerste instantie op hem worden verhaald.
Een 22-jarige man uit Nijmegen is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op station Nijmegen Goffert. De man had even daarvoor meerdere ruiten ingeslagen met een hamer. © Omroep Gelderland