Zingende NS-medewerkers zorgen voor kerstgevoel op Arnhem Centraal

ARNHEM - Niet de kerstman, maar machinist John Peters en procesleider Jos Bierman van de Nederlandse Spoorwegen zorgen dinsdag voor kerstsfeer op station Arnhem Centraal. Het duo zingt tot 17.30 uur kerstliedjes om reizigers een gezellige dag te bezorgen.

Machinist Peters brengt reizigers normaal van A naar B, maar deze dag wil hij niets liever dan iedereen in kerstsferen brengen. Peters: 'Veel mensen zijn alleen. Wij willen juist dat mensen gezellig samen dingen ondernemen en minder als individu leven. Dat doen we veel te veel tegenwoordig.'

Bekijk hier de reportage over de zingende NS-medewerkers (de tekst loopt door onder de video):

Terwijl de kerstklassiekers uit de speakers klinken, kunnen reizigers bij de mannen wensen, tips en klachten voor de NS achterlaten. 'Ze kunnen echt mooi zingen, echt verrassend', reageert een reiziger. Ze krijgt warme chocolademelk, een kerstkransje en een kerstkaartje mee.

'Alleen maar duimpjes'

Jos Bierman, normaal procesleider perron maar nu naast collega John op de planken, vind het 'heerlijk om te doen'. 'Iedereen is vrolijk, we krijgen alleen maar duimpjes', aldus Bierman.

 Machinist John Peters (links) en procesleider Jos Bierman zingen kerstliedjes op Arnhem Centraal. Foto: Omroep Gelderland

Maandag stonden de zingende NS'ers al op station Nijmegen. De NS zocht een leuke manier om reizigers fijne feestdagen te wensen. John en Jos traden vorig jaar ook al samen op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: