Kerstboom voor Ton: 'Ik weet niet wat ik meemaak Jochem'

WIJCHEN - Jochem van Gelder ontmoette tijdens zijn programma Gelders Grijs meneer Ton Jansen. Ton vertelde dat hij dit jaar liever niet de kerstboom wilde opzetten omdat zijn vrouw vorig jaar is overleden. Zijn verdriet raakte Jochem en hij gaf Ton op voor de kerstboomactie van Omroep Gelderland.

De boom optuigen doet Ton in alle rust

Ton en Gerrie waren meer dan 50 jaar samen. Gerrie verzorgde de lichtjes van de kerstboom en Ton de ballen. Nu zijn vrouw vorig jaar kwam te overlijden, zag Ton tegen de kerst op. 'Hoe langer het is geleden is, hoe erger het wordt', vertelt hij aan Jochem. Als hij 's avonds tv zit te kijken, lijkt het alsof zijn vrouw er nog is en ook als hij 's nachts opstaat, ziet hij haar en dan voelt hij telkens weer de pijn van het verlies. 

Toch glundert Ton als hij Jochem met de kerstboom ziet aankomen. Hij vindt het een prachtig cadeau van Jochem en krijgt nu wel zin in de kerst. Het optuigen van de boom doet hij zelf in alle rust. Jochem kan het appartement met een goed gevoel verlaten. Ton reageert hartverwarmend: 'Ik weet niet wat ik meemaak Jochem'. 

Kerstbomenactie

Binnenkort is het weer zover. Dan zitten we met zijn allen bij de kerstboom om samen de meest gezellige tijd van het jaar te vieren. Voor sommige mensen is het ook een maand van zorgen. Omroep Gelderland geeft daarom in de maand december kerstbomen weg aan mensen die extra aandacht verdienen. Een overzicht van alle weggegeven bomen zie je hier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: