Geluidsoverlast en trillingen: Raad van State buigt zich over bezwaren tegen spoorplan Geldermalsen

TRICHT - Ze vrezen geluidsoverlast en trillingshinder: omwonenden zijn het niet eens met de aanleg van een extra spoor bij Tricht en andere spooraanpassingen bij Geldermalsen. De Raad van State boog zich maandag over hun bezwaren tegen het besluit van de staatssecretaris van Infrastructuur.

Het houdt de gemoederen al jaren bezig. Zo protesteerden omwonenden onder andere in 2015 tegen het spoorplan. Het extra spoor moet bij spoorovergang Lingedijk in hun dorp komen. De bestaande overweg wordt vervangen door een onderdoorgang, net als een andere overweg in Tricht. Ook wordt de spoorbrug verbreed.

De aanpassingen hebben te maken met het Programma Hoogfrequent Spoor, dat ruimte moet maken voor meer goederentreinen en dat spoorboekloos reizen mogelijk moet maken. Volgens onderzoek van ProRail is het nodig om voor de lijn tussen Geldermalsen en Dordrecht een eigen spoor aan te leggen. Dan hoeven de treinen op dat traject niet langer het drukke baanvak Utrecht-Den Bosch te gebruiken.

Ook bedrijven vrezen overlast

De bewoners van Tricht zijn niet alleen bang voor geluidsoverlast en trillingshinder, maar vrezen ook dat hun huizen minder waard worden. Ook bedrijven in de omgeving denken last te krijgen van de aanpassingen aan het spoor. De Raad van State behandelde maandag tien bezwaren tegen het spoorbesluit. 


 

 

 

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Geldermalsen Nieuws
Deel dit artikel: