Nieuws

3000 jeugdspelers naar Olympic voor Kerstzaalvoetbaltoernooi

Tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi komen bijna drieduizend jeugdvoetballers in actie. Zij zijn verdeeld over 274 teams. Het toernooi wordt gehouden van 22 tot en met 29 december 2018 in het Olympic Sportcentrum te Wijchen. © Wijchense omroep
WIJCHEN - Tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi komen bijna drieduizend jeugdvoetballers in actie. Zij zijn verdeeld over 274 teams. Het toernooi wordt gehouden van 22 tot en met 29 december 2018 in het Olympic Sportcentrum te Wijchen.
De teams komen vooral uit Wijchen en omgeving van de volgende verenigingen. Er wordt deelgenomen door Onder 7 tot en met Onder 19. Het meisjesvoetbal zit duidelijk in de lift. Dit jaar zijn er twee meisjesgroepen.
De organisatie is in handen van de commissie Kersttoernooi en achttien scheidsrechters van de KNVB offeren hun vrije tijd op om de wedstrijden in goede banen te leiden. De nummer één van iedere poule van iedere categorie plaatst zich voor de grote finaledag op zaterdag 29 december 2018.

Geld voor goed doel

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar het goede doel. Dat doel is de Zwaluwen Jeugd Aktie, die zorgt voor betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking tot deelname aan de voetbalsport.
Daarnaast ondersteunt die groep het Prinses Beatrix Spierfonds bij haar onderzoek naar de bestrijding van spierziekten.