Nieuws

Johannes (18) is jongste kandidaat waterschapsverkiezingen

Foto via Omroep Ede
Pas 18 jaar oud is hij, maar Johannes van der Poel weet wat hij wil: het bestuur in van het Waterschap Vallei en Veluwe. De jonge SGP'er denkt dat hij en zijn partij daar het verschil kunnen gaan maken en is enthousiast.
EDE - Pas 18 jaar oud is hij, maar Johannes van der Poel weet wat hij wil: het bestuur in van het Waterschap Vallei en Veluwe. De jonge SGP'er denkt dat hij en zijn partij daar het verschil kunnen gaan maken en is enthousiast.
'Ik ben al wat langer betrokken bij de waterschappen en heb gezien dat zij toe zijn aan verjonging', vertelt Van der Poel aan Omroep Ede. Hij studeert bovendien zelf watermanagement.
Kijk hier naar een item over Johannes van der Poel door Omroep Ede (tekst gaat verder onder de video):
Op 20 maart volgend jaar kan er gestemd worden op de waterschappen. De Edenaar staat voor zijn partij op plek vier en hoopt dat hij flink wat van die stemmen krijgt.

Andere blik op waterschappen

Toch zijn de waterschapsverkiezingen niet de meest tot de verbeelding sprekende verkiezingen. Van der Poel ziet desondanks dat door zijn nominatie mensen in zijn omgeving er anders naar zijn gaan kijken. Hij denk dat als anderen ook inzien wat de waterschappen allemaal doen, zij gemotiveerder zijn om naar de stembus te gaan.
Mensen naar de stembus krijgen is dan ook zijn doel. 'En ik zie het helemaal als uitdaging om mensen te overtuigen dat zij eigenlijk op de SGP moeten stemmen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!