Ooggetuigen schietincident Winterswijk: 'Er lag een zwaargewonde op straat'

WINTERSWIJK - Het lijkt zondagochtend wel een filmset op de Keizersdwarsweg in Winterswijk. De straat is afgezet met rood witte linten, een woning is omringd met zwarte schermen en er staat een onderzoekswagen van de politie.

In de nacht van zaterdag op zondag vond aan de Keizersdwarsweg een schietincident plaats. Drie mensen raakten gewond, onder wie een politieagent. Vijf personen zijn opgepakt.

Volgens een ooggetuige ontstond er rond 01.00 uur een woordenwisseling op straat. Daarna was het even rustig. Een paar minuten later werd er geschoten. 

'Gewonde in auto gesleept'

'Ze hebben in ieder geval een zwaargewonde op straat zien liggen', zegt verslaggever Marc Loeven van Omroep Gelderland. 'Die persoon werd door een paar mannen in een auto gesleept. De auto is weggereden, later zou die zijn aangehouden door de politie.'

Over de precieze toedracht van het schietincident doet de politie nog geen mededeling. Er zou ook sprake zijn van vernieling van een woning. Agenten zijn nog druk bezig met het onderzoek. 'Ze bestuderen elk blaadje en sigarettenpeuk in de hoop iets bruikbaars te vinden voor het onderzoek', aldus Loeven. 

Burgemeester geschrokken

De burgemeester van Winterswijk, Joris Bengevoord, laat via Twitter weten erg geschrokken te zijn van het 'heftige incident'. 'Mijn gedachten gaan uit naar alle betrokkenen', schrijft hij. 

Zie ook: Drie gewonden en vijf aanhoudingen na schietincident in Winterswijk

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Winterswijk Winterswijk Nieuws
Deel dit artikel: