Kaarten Normaal voor hoge bedragen doorverkocht: 'Smerig zooitje oplichters!'

BARCHEM - Kaarten voor het eenmalige concert van Normaal in Lochem worden op internet voor hoge bedragen doorverkocht. Op sites als Marktplaats en ViaGoGo loopt de prijs voor een ticket op tot meer dan drie keer het oorspronkelijke bedrag van zo'n 45 euro.

Liefhebbers spreken schande van de hoge bedragen: 'Smerig zooitje oplichters!', schrijft één van hen. 'Ik heb er geen woorden voor', verzucht een andere Anhanger op Facebook. Op sociale media wordt ook opgeroepen om dit soort kaarten vooral niet te kopen: 'Dan blijven ze zitten met de kaarten en kunnen ze hun kont ermee afvegen.'

Het concert op het Tractorpullingterrein in Lochem was vrijdag binnen twee minuten uitverkocht. Veel Anhangers willen bij de vooralsnog eenmalige terugkeer van de Achterhoekse rockband zijn. Maar de populariteit trekt ook mensen die er een slaatje uit willen slaan. Zo werden er op Marktplaats al snel kaarten aangeboden voor hoge prijzen door een adverteerder uit Enkhuizen.

'Waarom geen 'olderwetse' verkoop?'

Om zwarthandel te voorkomen kregen Anhangers de gelegenheid om als eerste kaarten te kopen. Op sociale media regent het desondanks klachten van liefhebbers die naast een ticket hebben gegrepen. Enkele Anhangers vragen zich af waarom er voor 'Olderwets Høken' niet is gekozen voor 'olderwetse' verkoop via cafés en Achterhoekse winkels.

In het verleden sprak Bennie Jolink zich hard uit tegen handelaren. Zo zei de frontman tegen mediapartner REGIO8 dat hij die handelaren niet in levenden lijve moest treffen: 'Ik haat dat soort mensen die daar financieel beter van willen worden. Ik word daar misselijk van. Van mij mag je ze met een honkbalknuppel bewerken.'

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lochem Barchem Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: