Nieuwe dienstregeling OV: veranderde vertrektijden, maar lange overstap Tiel blijft

ARNHEM - Andere vertrek- en aankomsttijden, meer of minder treinen of bussen op diverse lijnen; voor Gelderse reizigers is de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer vast even wennen.

De nieuwe dienstregeling gaat zondag in. Er zijn tijden en dienstregelingen die veranderen, maar er blijven ook zaken hetzelfde. Zo blijven de lange wachttijden op station Tiel bestaan. Reizigers uit de richting Arnhem moeten nog steeds ruim 20 minuten wachten voor een overstap op de trein naar Utrecht. Voor de reizigers van Tiel naar Arnhem is er wel een verbeterde dienstregeling. In de ochtendspits rijden er meer treinen door naar Arnhem, zonder overstap in Elst.  

Wijzigingen

In de Achterhoek komt er om 5.56 uur een treinrit van Winterswijk naar Zutphen bij. Deze trein rijdt ook door naar Apeldoorn. Verder verandert de dienstregeling van lijn 72 van Neede naar Groenlo. Ook wijzigen de aankomst- en vertrektijden van buslijn 56 Deventer-Borculo en Deventer-Zutphen. Dit wordt gedaan in verband met de verkeersdrukte rond Deventer. Op de Veluwe komt een nieuwe rechtstreekse busverbinding tussen Apeldoorn en Barneveld.

Tot slot wordt een nieuwe vervoerder actief in onze provincie: Qbuzz gaat in plaats van Arriva rijden op de treinlijn Geldermalsen-Dordrecht. Dit heeft verder geen gevolgen voor de reiziger. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: