NEC gaat in turbulente wedstrijd onderuit bij Den Bosch

'S-HERTOGENBOSCH - NEC heeft zichzelf vrijdagavond niet kunnen belonen met de zo verlangde punten. Hoewel de Nijmegenaren streden tot het eind, en zelfs twee keer op voorsprong kwamen, ging de ploeg toch met 3-2 onderuit bij FC Den Bosch. Het was een turbulente avond, want Jack de Gier en Van den Berg kregen een rode kaart.

EINDSTAND DEN BOSCH-NEC: 3-2

90+4: Afgelopen!

90+2': Zelenika maakt nog een gigantische blunder, maar de aanvaller van Den Bosch misschien nog wel een grotere, want hij schiet de bal voor een leeg doel naast.

90': GOAL! Daar is ook nog de 3-2 voor NEC. Jort van de Sande schiet een bal schitterend raak. Daar ziet de Nijmeegse ploeg het punt uit de handen glippen.

88': Jack de Gier krijgt twee keer geel, kort achter elkaar, voor commentaar op de leiding. HIj moet dus wegwezen.

83': Ole Romeny komt voor Brahim Darri.

80': GOAL! En daar is de 2-2 weer. Zelenika komt naar de bal toe, maar slaat mis. Den Bosch komt weer op gelijke hoogte.

78': Achahbar verlaat geblesseerd het veld. Buwalda komt erbij. De Gier kiest voor defensieve zekerheid.

75': Ondertussen is Jan Vreman ook gespot op de tribune. Voor wie zal de beloftentrainer van De Graafschap vanavond komen kijken? 

72': GOAL! En daar is dan uit het niets weer de 1-2. Darri komt er doorheen en schiet in de verre hoek de tweede Nijmeegse treffer binnen.

71': Nu twee grote kansen voor Den Bosch, maar Zelenika redt en de bal gaat vervolgens over het doel van de Nijmegenaren.

64': NEC houdt nog altijd hoop, de Nijmegenaren komen er regelmatig uit.

61': Darri blijft maar schieten, de keeper van Den Bosch heeft zijn schot nu.

54': Nu krijgt Achahbar ook een grote kans. Zijn kopbal wordt over getikt. NEC blijkt niet bang met tien man.

46': Darri schiet naast. NEC zoekt wel meteen de aanval.

45': Rust!

44': ROOD! Daar gaat Blummel op doel af en Joey van den Berg trekt de speler onderuit. Dat is een rode kaart. En Van den Berg was juist net terug van een schorsing, daarom probeerde hij de rode kaart nog te pakken van scheidsrechter Kooij.

38': GOAL! Dat zat eraan te komen, Den Bosch kreeg meerdere grote kansen. Uiteindelijk is het Blummel die zich langs wat NEC verdedigers werkt en de 1-1 binnen schuift.

38': En weer een grote kans voor de thuisploeg, weer gaat een kopbal op de lat.

36': Het is niet dat Den Bosch geen kansen krijgt. Nu is het Sappinen die niet scoort.

33': En daar is bijna de 0-2. Bossaerts kopt maar net naast uit een gevaarlijke vrije trap van Dijkstra.

30': Elke keer als Brahim Darri aan de bal is gebeurt er wel wat. De buitenspeler is alleen wat ongelukkig met zijn schoten.

27': Daar had Den Bosch weer op gelijke hoogte kunnen komen, maar Holla faalt van dichtbij. Zijn schot verontrust Zelenika niet.

23': Darri probeert het met een schotje, maar dat gaat naast. NEC is wel de betere ploeg vooralsnog.

18': GOAL! En daar is zowaar de 0-1 voor NEC, niet geheel onverdiend. Okita haalt uit van buiten het strafschopgebied en plaatst zijn bal zo in de rechterhoek. 

16': Braken probeert het met een omhaal, maar zijn poging gaat ruim over.

12': Oei, daar ontsnapt NEC. Doelman Zelenika ziet een kopbal op de lat belanden.

8': Een uitbraak van NEC levert nu geen gevaar op. Okita en Braken waren er vandoor, maar Okita speelt de bal in de voeten van een Den Bosch-verdediger in plaats van in de voeten bij zijn spits.

4': Sanniez mag opbouwen. De rechtsback van vandaag kent tot nu toe geen gelukkig seizoen in Nijmegen, net zoals velen van de Nijmeegse ploeg.

1': Daar was bijna al de 0-1 voor NEC. Darri kan een bal in vrijstaande positie maar moeilijk binnen tikken, waardoor doelman Van der Steen kan redden.

19.59 uur: De spelers staan klaar.

19.56 uur: Al wordt er vanuit dat uitvak nu wel wat vuurwerk op het veld gegooid. Misschien om NEC wat wakker te schudden?

19.50 uur: Het publiek uit Nijmegen blijft, ook in slechte tijden, nu achter de ploeg staan. Het uitvak is aardig gevuld.

19.40 uur: Joey van den Berg is na een schorsing terug in het elftal.

19.35 uur: En de jonge Ole Romeny wijst naar zijn medespelers dat hij vandaag zijn goede schoenen heeft aangetrokken. De aanvaller werd twee weken geleden nog gewisseld omdat hij met een verkeerd hakje een tegendoelpunt inleidde.

19.30 uur: Vooral voor trainer Jack de Gier is dit potje ook belangrijk. Zou hij na vanavond juist rustiger op z'n stoel zitten, of juist de hete adem in zijn nek meer gaan voelen?

19.25 uur: NEC kan bij winst op dit veld in Den Bosch overigens goede zaken doen. Dan kunnen de Nijmegenaren zomaar weer aansluiten richting de top vijf. Een nederlaag daarentegen kan weer desastreus zijn.

19.20 uur: Het was van de week nog onduidelijk of Sven Braken kan spelen tegen FC Den Bosch. De aanvaller heeft last van een blessure. Toch lijkt de spits vandaag gewoon te starten.

Opstelling: Zelenika, Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Dijkstra, Achahbar, Van den Berg; Okita, Braken en Darri.

Foto: Broer van den Boom

19.15 uur: Technisch directeur Remco Oversier vertrok dus van de week bij NEC. Hij zegt een verschil van inzicht te hebben over het uit te voeren beleid. Maar uiteraard is hij ook verantwoordelijk voor de teleurstellende negende plek in de eerste divisie.

Zie ook: Technisch directeur Oversier per direct weg bij NEC

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Betaald voetbal NEC Sport Nieuws
Deel dit artikel: