Nieuws

Omroep Gelderland start Kerstkaartenactie voor ouderen die zich alleen voelen

ARNHEM - Met knallende confetti en luid applaus trapten de presentatoren Xandra Rakier en Sonja Booms in de uitzending van Gelderland Helpt voor de tweede keer de Kerstkaartenactie van Omroep Gelderland af.
Vorig jaar lieten Gelderlanders massaal hun hart spreken; ruim 4000 mensen in Gelderland hebben een kaart van een onbekende mogen ontvangen. Ook dit jaar is het de bedoeling om zoveel mogelijk mensen blij te maken met een kerstkaart met daarop een persoonlijke boodschap of lieve wens.

Niemand mag vergeten worden

De kaarten zijn bedoeld voor ouderen die zich eenzaam voelen. Dit kunnen mensen zijn die nog op zich zelf wonen of die in een verzorgingshuis verblijven; niemand mag vergeten worden. Tijdens de aftrap van de kaartenactie waren tientallen mensen naar de studio gekomen om samen kaarten te maken en te schrijven. Zo ook damesgroep Zuidvreugde uit Velp.
Foto: Omroep Gelderland
Tijdens de uitzending legde geestelijk verzorger Andries Fidder van verpleeghuis Den Ooiman in Doetinchem uit waarom dit soort initiatieven belangrijk zijn. 'Hoewel er in het verpleeghuis veel wordt georganiseerd, merk ik dat daar ook eenzaamheid voorkomt. Het zijn bijvoorbeeld mensen die weinig familie in de buurt hebben en waarvan vrienden vallen weg zijn gevallen.' En een kleine geste, zoals een kerstkaart sturen, kan volgens hem dan belangrijk zijn. 
De vrouwengroep Grenzeloos uit Zaltbommel kwam ook hun steentje bijdragen. 'Ik vind het ontzettend leuk om kerstkaarten te maken,' vertelt Maria Faiz. Binnen een uur heeft ze al zeven kerstkaarten gemaakt. Grenzeloos bestaat uit 40 vrouwen van 28 nationaliteiten. 'We zijn familie voor elkaar, omdat we onze eigen familie achter hebben gelaten. We weten hoe het voelt om je alleen te voelen,' vertelt oprichtster Maite Otaegui. 
Foto: Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!