Nieuws

Vervuilde grond Vink in nog negen andere gemeenten gebruikt

De vervuilde grond van Vink is in nog zeker negen andere gemeenten gebruikt. Dat maakte de provincie donderdag bekend in een mail aan Statenleden. Om welke gemeenten het gaat, heeft de provincie niet bekend gemaakt. Dat wordt over anderhalve week duidelijk. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - De vervuilde grond van Vink is in nog zeker negen andere gemeenten gebruikt. Dat maakte de provincie donderdag bekend in een mail aan Statenleden. Om welke gemeenten het gaat, heeft de provincie niet bekend gemaakt. Dat wordt over anderhalve week duidelijk.
Het Barneveldse bedrijf liet verontreinigde grond tegen de regels in herkeuren. De grond werd gebruikt bij twee nieuwbouwwijken in Barneveld. Dat werd bekend na een uitzending van het televisieprogramma Zembla.
SP, Partij voor de Dieren en GroenLinks vroegen eerder deze week opheldering van Gedeputeerde Staten. Daarin werd ook de vraag gesteld of GS duidelijk kon maken waar de vervuilde grond is gebruikt. De negen gemeenten liggen volgens gedeputeerde Conny Bieze niet allemaal binnen Gelderland.
Om welke gemeenten het precies gaat wordt over anderhalve week duidelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!