'Pietenrel' op school Alverna gesust, kinderen weer verkleed naar sinterklaasfeest

WIJCHEN - De rel rond zwarte piet op de Antoniusschool in Alverna loopt af met een sisser. Volgend jaar mogen kinderen gewoon weer verkleed als zwarte piet of sinterklaas naar de viering van Sinterklaas. Dat zegt directeur Simone Lemmers van de school.

Lemmers kreeg woensdag bedreigingen aan haar adres toen naar buiten kwam dat een 5-jarige leerling van de Antoniusschool niet in een pietenpak naar het kinderfeest mocht.

De leerlingen hadden eerder tegen hun ouders gezegd dat ze zich niet mochten verkleden. Ook Dave Peters had dat zijn moeder Mariska verteld. Maar die legde de boodschap naast zich neer. 'Ik heb geen mailtje van school gehad, dus jij gaat gewoon als piet verkleed, zei ik tegen hem. Ik ben eigenwijs geweest', zegt Mariska Peters tegen Omroep Gelderland.

Ze heeft het geweten, net als haar zoontje. Mariska moest woensdagmorgen halsoverkop naar huis om een spijkerbroek voor Dave te halen, zijn pietenpak moest uit. De jongen huilde tranen met tuiten.

De moeder uitte daarover haar ongenoegen op Facebook. Een rel was geboren en de directeur van de Antoniusschool in Alverna kreeg ervan langs in de reacties. Ook werd ze bedreigd. Lemmers: 'Die bedreigingen kwamen niet van ouders.' 

'Fijn gesprek' met moeder van Dave

Ze sprak woensdag met de politie over die verwensingen. En daar blijft het bij. 'Ik heb de impact van sociale media ervaren', blikt de directeur van de dorpsschool in Alverna terug. Ze had donderdagmorgen een 'fijn gesprek' met de moeder van Dave. 'De kou is helemaal uit de lucht.'

De school heeft wel een les geleerd, besluit Lemmers. 'We moeten richting de ouders onze communicatie verbeteren en niet onderschatten wat het effect is van sociale media.'

En Dave? Hij was volgens moeder Mariska donderdagmorgen nog steeds een beetje boos. De jongen had wel een mooie pakjesavond achter de rug door speelgoed van Playmobil en een op afstand bestuurbare auto.

Zie ook: Schooldirecteur bedreigd om weren zwarte pietjes

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wijchen Wijchen Nieuws
Deel dit artikel: