Nieuws

Steeds meer Gele Hesjes groepen in Gelderland

Protsten van Gele Hesjes in Nijmegen.
De beweging Gele Hesjes groeit ook in Gelderland. Afgelopen zaterdag demonstreerden enkele tientallen mensen in Nijmegen. Voor aanstaande zaterdag staan al veel meer protesten aangekondigd, verspreid over de provincie. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De beweging Gele Hesjes groeit ook in Gelderland. Afgelopen zaterdag demonstreerden enkele tientallen mensen in Nijmegen. Voor aanstaande zaterdag staan al veel meer protesten aangekondigd, verspreid over de provincie.
Naast Nijmegen, roepen nu ook groepen in Tiel, Arnhem, Zutphen en Culemborg op tot protest. In Den Haag staat een landelijk protest gepland. Ook zijn er oproepen om een geel hesje als vlag buiten te hangen die dag.

Stem voor gewone burger

De Gele Hesjes zegt de gewone Nederlander een stem te willen geven. De landelijke Facebookgroep Gele Hesjes NL heeft inmiddels zo'n 25-duizend leden. Ze meldt op de Facebookpagina een beweging te zijn van burgers die uit onvrede protesteren tegen de hoge prijzen. Ook wordt met nadruk vermeld dat de beweging tegen geweld is.
Overigens moet een geplande demonstratie altijd gemeld worden bij de gemeente waar geprotesteerd wordt.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!