Burgemeester Bruls uit zorgen over bedrijfsbranden in Nijmegen

NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls is bezorgd over de reeks branden op een bedrijventerrein in Nijmegen. Woensdagochtend werd er opnieuw brand gesticht bij een vrachtwagenbedrijf. De politie trof vlak daarna vijf trailers aan met daarin een volwaardige hennepkwekerij.

'Elk incident is er een teveel', stelt Bruls in een verklaring. 'Ik vind het zorgelijk dat er in korte tijd in een klein gebied drie keer brand uitbreekt.' 

Bij een vierde incident is er geprobeerd om brand te stichten. De burgemeester wil het onderzoek van de politie afwachten voordat er nagedacht gaat worden over eventuele maatregelen. Wel liet de politie woensdag al weten samen met de gemeente meer te gaan surveilleren.

'Gemeente wist van aanwezigheid trailers'

De brand bij Korendal Trucks leidde de politie woensdag naar vijf vrachtwagentrailers met daarin een volwaardige hennepproductielijn. Eigenaar Willem Kersten zei woensdagavond enorm geschrokken te zijn en niets te weten van de henneptrailers.

Volgens hem zijn de trailers van een voormalige huurder. Kersten stelde zelfs dat de gemeente daarvan op de hoogte was. De gemeente wil dit donderdag bevestigen noch ontkennen.

De politie doet nog volop onderzoek bij Korendal Trucks. De eigenaar mocht donderdagmiddag nog niet het terrein op.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: