Nieuws

Drankrijder ramt kunstwerk en neemt de benen in Arnhem

Een beschonken automobilist heeft woensdagavond een kunstwerk in Arnhem geramd met zijn auto. De man nam vervolgens de benen, maar kon korte tijd later toch worden aangehouden. © Tom Huysman / Persbureau Heitink
ARNHEM - Een beschonken automobilist heeft woensdagavond een kunstwerk in Arnhem geramd met zijn auto. De man nam vervolgens de benen, maar kon korte tijd later toch worden aangehouden.
Het ongeval gebeurde rond 23.50 uur op de Amsterdamseweg. De automobilist was even daarvoor weggereden toen agenten de man om zijn rijbewijs vroegen. Op de kruising met de Burgemeester Weertsstraat verloor hij de macht over het stuur, reed over het fietspad en kwam tot stilstand tegen een kunstwerk op een grasveldje. 
Na het ongeval wist de man weg te komen. Agenten konden hem na een korte achtervolging echter al aanhouden. Hij bleek gedronken te hebben.
Het kunstwerk, een metalen koffiepot van meer dan twee meter hoog, staat nog overeind. Het werk van de Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels is wel beschadigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!