Overvaller die bewoonster pistool tegen het hoofd drukte moet de cel in

ARNHEM - Een 22-jarige man uit Nijmegen is woensdag veroordeeld voor een gewelddadige woningoverval in Malden en de handel in hard- en softdrugs. De rechtbank legde hem 5 jaar cel op.

De overval was 3 november vorig jaar. Samen met een kompaan drong de Nijmegenaar met een smoes de woning van een 74-jarige vrouw binnen. Zij duwden de alleenstaande bewoonster meerdere keren en zetten een doorgeladen pistool op haar hoofd. Uiteindelijk sloten ze haar op in de kelder. 

De twee mannen maakten daarna haar Mercedes en een aantal andere goederen buit. Het Openbaar Ministerie sprak eerder van een 'brute en laffe' overval.

Twee Nijmegenaren vrijgesproken

Een 24-jarige Nijmegenaar werd vrijgesproken van de overval. Wel veroordeelde de rechtbank hem voor drugshandel. Hij krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met oplegging van reclasseringstoezicht. 

Een 27-jarige plaatsgenoot werd ook vrijgesproken van de overval.  Wel kreeg hij een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden voor heling van de Mercedes van het 74-jarige slachtoffer en de handel in hard- en softdrugs. Zijn minderjarige broer hielp hem daarbij.

De drie mannen moeten het geld dat zij hebben verdiend met de drugshandel terugbetalen aan de Staat. Voor de 22-jarige man is dat 10.400 euro, voor de 24-jarige man 7.800 euro en voor de 27-jarige man 20.800 euro.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: