Dronken vrouw met pak wijn op bijrijdersstoel beledigt agenten

NIJMEGEN - De politie heeft dinsdagavond een vrouw in Nijmegen op de bon geslingerd voor meerdere vergrijpen. Ze was onder invloed van alcohol, reed zonder geldig rijbewijs, kon een blaastest niet voltooien en schold vervolgens ook de agenten nog de huid vol.

Agenten gingen na een melding over de 57-jarige vrouw richting De Wetstraat in Nijmegen. De politie vond haar vervolgens in het Tolhuis, enkele kilometers verderop. Toen de agenten aanspraken roken ze al een sterke alcohollucht, schrijven ze op het Instagram-account van de Politie Nijmegen-Zuid.

Witte wijn

De vrouw werd gesommeerd uit te stappen, waarbij ze maar net op haar benen kon blijven staan. Op de bijrijdersstoel lag een aangebroken pak witte wijn. De alcoholtest die ze vervolgens moest afnemen wees een zogenaamde F-indicatie ('Fout') aan. Dat houdt in dat ze tot 570 ugl blies, waar 220 ugl de limiet is.

Beledigingen

'Ze is meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse', vervolgen de agenten van Nijmegen-Zuid. 'Deze kon ze niet voltooien, waarop we een arts bloed hebben laten afnemen. Omdat ze dusdanig onder invloed van alcohol was vond ze het ook nog nodig ons te beledigen. Het mag duidelijk zijn dat deze mevrouw de nodige processen-verbaal tegemoet kan zien.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Politiebericht Nieuws
Deel dit artikel: