Laat arbeidsmigrant bij tuinder wonen, vinden inwoners Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Huisvesting van arbeidsmigranten in Zaltbommel dient bij voorkeur te gebeuren bij de tuinders op het erf. Dat blijkt uit een enquête onder de inwoners. In het onderzoek werd gevraagd om een top drie te geven uit een rijtje van mogelijke oplossingen.

Op 1 staat huisvesting op het erf, gevolgd door geconcentreerde grootschalige huisvesting (32 procent) en huisvesting in woningen in wijken (30 procent). 19 procent van de mensen gaf verder nog aan arbeidsmigranten liever nergens meer te zien. Het totaal is meer dan 100 procent, maar dit komt omdat er een top drie mocht worden gekozen.

De uitkomsten komen in de buurt van de wensen die bleken uit de paneldiscussies die de gemeente had gehouden met betrokkenen. De cijfers werden dinsdagavond gepresenteerd bij de laatste besloten panelavond. Wethouder Gijs van Leeuwen van Zaltbommel heeft een schriftelijke reactie gegeven op de enquête: 'Ruim 1500 mensen namen de tijd om de enquête in te vullen. Dit geeft aan dat het onderwerp leeft. De resultaten geven een goed beeld van wat u belangrijk vindt bij de huisvesting van arbeidsmigranten.'

Pas nieuw beleid in het voorjaar 

Pas in het voorjaar van 2019 legt het Zaltbommelse college het aangepaste beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten voor aan de gemeenteraad. De uitkomsten van gesprekken met een breed maatschappelijk panel en de enquête zijn belangrijke input voor de aanpassingen van dit beleid. Hiermee kan de gemeente nu aan de slag, aldus een verklaring van de gemeente.

Zie ook: Telers Zaltbommel willen huisvesting arbeidsmigranten bij eigen bedrijf

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Zaltbommel Nieuws
Deel dit artikel: