Zwembad De IJsselslag Zutphen heeft opnieuw tekorten

WOOLD - Zwembad De IJsselslag in Zutphen heeft opnieuw geld van de gemeente Zutphen nodig. Over de afgelopen jaren komt het zwembad bijna 150.000 euro tekort. De gemeenteraad van Zutphen praatte maandagavond over de tekorten en op 17 december moet de raad hierover een besluit nemen.

Het zwembad heeft een ingewikkelde periode achter de rug. Eind vorig jaar trad een nieuw bestuur aan. Dat nieuwe bestuur heeft alle financiën op een rij gezet en blijkt nu geld tekort te komen.

Minder inkomsten dan verwacht en hoge personeelskosten

Het zwembad komt geld tekort doordat de huren voor verenigingen naar beneden zijn bijgesteld, door hoge personeelskosten en achterblijvende opbrengsten uit de horeca. Ook waren er in 2016 en 2017 minder bezoekers dan verwacht.

Het nieuwe bestuur moest ervoor zorgen dat de rust zou terugkeren. Daarnaast moest de bedrijfsvoering op orde worden gemaakt en moest de relatie met de zwemverenigingen die gebruikmaken van het bad hersteld worden. 

Meer bezoekers

Volgens het college van burgemeester en wethouders zit het zwembad inmiddels in rustiger vaarwater. 'De jaarrekeningen zijn op orde en de relatie met gebruikers is hersteld', schrijft het college. Onder het nieuwe bestuur is het aantal bezoekers gestegen. Ook de opbrengsten uit de horeca zijn hoger. 

Begin volgend jaar wil de gemeente in overleg met betrokkenen een brede en integrale visie ontwikkelen op de gemeentelijke sportaccommodaties. 

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
De Belofte Zutphen Politiek Nieuws
Deel dit artikel: