Nieuws

'Meer kinderen geboren in Harderwijk door faillissement ziekenhuis'

Door het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen en daarmee het sluiten van de afdeling acute verloskunde in Lelystad, worden er meer kinderen geboren in Harderwijk. Dat komt doordat baby's moeten worden aangegeven in de gemeente waar ze geboren worden. © ANP
HARDERWIJK - Door het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen en daarmee het sluiten van de afdeling acute verloskunde in Lelystad, worden er meer kinderen geboren in Harderwijk. Dat komt doordat baby's moeten worden aangegeven in de gemeente waar ze geboren worden.
Volgens Omroep Flevoland is het aantal kinderen dat in Lelystad bij de burgerlijke stand wordt aangegeven drastisch gedaald. Normaal zijn dat er 50 tot 80 per maand, maar afgelopen maand werden er slechts twaalf Lelystadse baby's geboren. 

Harderwijk in paspoort

Omdat de acute verloskunde in Lelystad dicht is, kunnen alleen kinderen van moeders die thuis bevallen nog in hun eigen woonplaats aangeven worden. Het merendeel van de moeders wordt doorverwezen naar het ziekenhuis en dat is sinds enkele weken vaak Harderwijk.
Veel baby's die normaal als Lelystedeling ter wereld zouden zijn geboren, hebben nu Harderwijk als geboorteplaats in hun paspoort staan.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!