Boodschappen doen met vals geld

WAGENINGEN - De politie is op zoek naar een jongeman die met vals geld boodschappen doet bij twee filialen van Albert Heijn. Twee keer in Wageningen aan de Stadsbrink (5 en 29 augustus) en een keer gebeurt dit bij de 'Appie' aan de Pastoor Bruggemanlaan in Oosterbeek, op 22 augustus. Telkens probeert hij af te rekenen met een onecht biljet van 50 euro.

De eerste twee keer heeft de verdachte succes. De derde keer, als hij weer wil toeslaan in Wageningen, loopt zijn poging spaak door een caissière met argwaan.

Hij wil op 29 augustus een sixpack cola en een zakje chips afrekenen. Nu trapt de kassamedewerkster er niet in. Ze haalt een collega erbij, om de echtheid van het bankbiljet van 50 euro te controleren.

Dat moment wacht de jongeman niet af; hij verlaat zonder zijn boodschappen de winkel. De verdachte is rond de twintig jaar met een donker petje en een heuptas. 

Bekijk de beelden. 

Bereikbaarheid politie

Weet je meer, waarschuw dan de politie via de tiplijn: 0800-6070. Anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Omdat het drie zaken betreft zijn er ook drie zaaknummers, hier gebruiken we het zaaknummer van 5 augustus in Oosterbeek, 2018355300.

Het digitale tipformulier van de politie vind je hier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: