Hangplek voor tientallen daklozen in Ede

EDE - Naast het raadhuis in Ede komt een hangplek voor tientallen daklozen. De plek zal bestaan uit bankjes, een prullenbak en een plaszuil. De gemeente wil hiermee de overlast in het centrum verminderen.

Tot op heden worden de daklozen - een groep van ongeveer dertig mensen - overdag op veel plekken in het centrum weggestuurd. De nieuwe hangplek zorgt ervoor dat daklozen straks een plek hebben waar ze overdag wel mogen zijn. 

'In het centrum was bij overlast een praktijk van wegsturen en beboeten ontstaan', aldus wethouder Willemien Vreugdenhil. 'Dat heeft weinig zin, want dak- en thuislozen mochten nergens zijn en kunnen ook geen boetes betalen', gaat zij verder.

Huisregels

De gemeente gaat samen met de groep daklozen huisregels opstellen. Daarnaast zetten hulpverleners zich in om de daklozen aan een zinvolle dagbesteding te helpen.

De hangplek komt achter de KEO-fietsenstalling en dus buiten het zicht van woningen. Hij moet voor de kerstvakantie klaar zijn en wordt ingericht voor een pilotperiode van een jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: