Nieuws

Tekort aan vrijwilligers nekt Doesburgse Hanzefeesten

In 2019 zijn er geen Doesburgse Hanzefeesten door een tekort aan vrijwilligers. Dat meldt de organiserende stichting. Dit jaar trok het evenement nog 14.000 bezoekers.
DOESBURG - In 2019 zijn er geen Doesburgse Hanzefeesten door een tekort aan vrijwilligers. Dat meldt de organiserende stichting. Dit jaar trok het evenement nog 14.000 bezoekers.
'Het is heel erg dat we tot dit besluit hebben moeten komen. Maar zonder een goed team met voldoende mensen kun je geen Hanzedag organiseren', aldus een teleurgestelde Walter van Ditmars, voorzitter van de Stichting Doesburgse Hanzefeesten. 'Alle oproepen om vrijwilligers te krijgen hebben niet mogen leiden tot aanmeldingen om de vele vacatures in te vullen.'
De Hanzefeesten vonden tot nu toe ieder jaar plaats, met veel middeleeuwse muziek, honderden figuranten in middeleeuwse kledij, kampementen en talloze acts.
Dit jaar vonden de feesten plaats op 9 juni. De organisatie stelt naar eigen zeggen alles in het werk om de Doesburgse Hanzefeesten in 2020 weer te organiseren. 'Het wordt zwaar onderschat hoeveel kunde en handjes je nodig hebt om zo'n dag professioneel neer te zetten. Mara je doet het goed of je doet het niet', aldus Van Ditmars.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!