Arnhems hotel op slot na verduistering miljoenen

ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft zaterdag Hotel Arnhem Centraal gesloten. Dit naar aanleiding van een veroordeling voor verduistering van 19,5 miljoen euro.

De burgemeester stelt dat er sprake is van slecht levensgedrag bij de exploitant van het hotel. Die moet daarom zijn vergunning inleveren. Ook het restaurant op de begane grond moet daarom dicht.

Burgemeester Marcouch: 'Belastingontduiking en verduistering van belastinggeld zijn ernstige ondermijnende criminele activiteiten. Ze zijn een directe bedreiging voor de openbare orde. Horeca-ondernemers die worden veroordeeld voor zulke ernstige vergrijpen horen niet in de horecabranche thuis.'

Belastinggeld naar Turkije

De rechter oordeelde afgelopen juli al dat de eigenaar van Hotel Arnhem Centraal 46 maanden de cel in moet. Het gaat om Sakis O. uit Duiven. Hij sluisde 19,5 miljoen euro door naar Turkse rekeningen. Daarbij was ook de eveneens uit Duiven afkomstige Egon D. betrokken. Hij was werkzaam bij de Belastingdienst en maakte het geld naar de Griek over onder het mom van 'onterecht teveel betaald belastinggeld'. D. kreeg daarvoor vier jaar celstraf.

Een derde verdachte zit in Turkije. Het gaat om de zwager van Sakis O. Er loopt nog een civiele procedure om het verduisterde geld uit Turkije terug te halen.

Zie ook:

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: