Nieuws

Hangjongeren Malden raken bankje kwijt

Het bankje bij de hangplek
De jongeren die al maanden overlast veroorzaken in het centrum van Malden raken hun bankje bij de hangplek kwijt. Dat heeft burgemeester Mittendorff donderdag toegezegd. © Omroep Gelderland
MALDEN - De jongeren die al maanden overlast veroorzaken in het centrum van Malden raken hun bankje bij de hangplek kwijt. Dat heeft burgemeester Mittendorff donderdag toegezegd.
Ook komt er cameratoezicht en worden twee extra boa's ingezet. De VVD diende donderdagavond een motie in om de hangplek helemaal weg te halen, maar trok het voorstel in omdat de burgemeester de maatregelen aankondigde. 
Bovendien heeft de brief die de burgemeester vorige week naar de jongeren stuurde impact gehad. VVD-fractievoorzitter Harry Smeets: 'Ik sprak een vriend van mijn zoon op het voetbalveld die zich zorgen maakte of deze brief nu gevolgen zou hebben voor zijn stageplek. Ik heb hem gezegd dat dat wel het geval is als hij zo doorgaat en daar schrok hij wel van.'
Als de aangekondigde maatregelen onvoldoende effect hebben gaat de gemeenteraad kijken of de hangplek bij het Kerkplein helemaal weggehaald moet worden. Er hangt nu nog een overkapping.