Nieuws

Specialisten uit Lelystad boos op collega's St Jansdal

Specialisten van MC IJsselmeerziekenhuizen voelen zich bedrogen door het Harderwijkse ziekenhuis St Jansdal, dat een groot deel van de zorg van het failliete ziekenhuis in Lelystad gaat voortzetten. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Specialisten van MC IJsselmeerziekenhuizen voelen zich bedrogen door het Harderwijkse ziekenhuis St Jansdal, dat een groot deel van de zorg van het failliete ziekenhuis in Lelystad gaat voortzetten.
De artsen van St Jansdal zouden die van de MC IJsselmeerziekenhuizen niet in dienst willen laten treden, hoewel dat volgens hen wel is toegezegd. Dat hebben diverse specialisten uit Lelystad gezegd tegen Omroep Flevoland.
De curator zou in diverse personeelsbijeenkomsten hebben gezegd dat St Jansdal 70 tot 80 procent van het personeel, inclusief de specialisten, in dienst zou nemen. Maar de vrijgevestigde specialisten uit Harderwijk zouden hier hun veto tegen hebben uitgesproken, meldt Omroep Flevoland.

St Jansdal: geen toezegging

St Jansdal ontkent tegen de omroep dat er is gezegd dat 80 procent van het personeel wordt overgenomen. Volgens het ziekenhuis is alleen gezegd dat 80 procent van de bezoeken in Lelystad kan plaatsvinden.
Omdat collega's uit Lelystad en Harderwijk elkaar vaak niet goed kennen, is een korte selectieprocedure volgens St Jansdal noodzakelijk. 'Waar sprake is van collega's die elkaar goed kennen en waar wel degelijk een goede basis is, zullen we uiteraard de collega's uit Lelystad een vast dienstverband aanbieden.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!