Nieuws

'Management wist van grensoverschrijdend gedrag Elburgse dirigent'

Bedrijfsleiders in de cultuursector waren op de hoogte van de seksuele intimidaties van de Elburgse dirigent Pieter Jan Leusink. Dat stelt het tv-programma Brandpunt+ in aanloop naar de uitzending van donderdagavond. © Omroep Gelderland
ELBURG - Bedrijfsleiders in de cultuursector waren op de hoogte van de seksuele intimidaties van de Elburgse dirigent Pieter Jan Leusink. Dat stelt het tv-programma Brandpunt+ in aanloop naar de uitzending van donderdagavond.
De dirigent van The Bach Choir and Orchestra of the Netherlands werd in september door Brandpunt+ voor het eerst beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie van vier vrouwen. Het programma laat in de komende aflevering nieuwe vrouwen aan het woord. Uit audio-opnames zou bovendien blijken dat het management op de hoogte was van het gedrag van Leusink.

Borsten betast

Als voorbeelden noemden de vrouwen dat Leusink vlak voor een concert op billen zou hebben geslagen, vrouwen ongewenst en onverwacht op de mond zou hebben gezoend en hun borsten zou hebben betast. Daarnaast zou hij vrouwen hebben gevraagd bij hem thuis in Elburg te logeren en te repeteren. Tijdens deze logeerperiodes zou hij volgens de bronnen van Brandpunt+ seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond.
Leusink ontkende destijds via zijn advocaat alle aantijgingen.
Brandpunt+ wordt uitgezonden om 21.00 uur op NPO2.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!