Nieuws

Mannen en 'naïeve vrouw' veroordeeld voor woningoverval in Groesbeek

Twee mannen van 28 en 42 uit Nijmegen en een 19-jarige vrouw uit Wijchen zijn donderdag veroordeeld voor het plegen van een woningoverval in Groesbeek. De gevangenisstraffen variëren van zes tot achttien maanden. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - Twee mannen van 28 en 42 uit Nijmegen en een 19-jarige vrouw uit Wijchen zijn donderdag veroordeeld voor het plegen van een woningoverval in Groesbeek. De gevangenisstraffen variëren van zes tot achttien maanden.
De 28-jarige man is volgens de rechtbank de hoofdrolspeler en krijgt daarom de hoogste straf: achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Ook heeft de man onder meer een alcohol- en drugsverbod gekregen. De rechter heeft bij zijn straf rekening gehouden met het feit dat de man eerder voor een soortgelijk vergrijp is veroordeeld.
De 42-jarige Nijmegenaar moet tien maanden de cel in. Hij heeft een lagere straf gekregen omdat de man beschikte over een blanco strafblad. De vrouw moet zes maanden zitten, waarvan drie voorwaardelijk. Deze straf is hoger dan het OM geëist had. De vrouw is volgens de rechter naïef en beschikt over weinig zelfinzicht. De rechtbank wil met een hogere straf herhaling voorkomen. De daders moeten het slachtoffer een schadevergoeding betalen.
De drie pleegden in november vorig jaar een overval op een woning aan de Jozef Israelslaan in Groesbeek. Het trio ging met een vuurwapen naar de woning, die door de vrouw werd aangewezen omdat er geld zou liggen. De mannen gingen naar binnen en bedreigden de bewoner: 'Ga je geld maar pakken, loop maar naar boven toe. Ga maar naar je kamer toe! Niet tellen, geef alles maar!', riepen ze volgens het slachtoffer. De man moest 900 euro afgeven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!