Nieuws

Man die meisje (13) naaktbeelden liet maken moet cel in

Een 30-jarige man uit Beuningen moet de cel in vanwege het maken en in bezit hebben van naaktfoto's en -video's van een 13-jarig meisje. Ook toonde hij naaktbeelden van zichzelf aan dat meisje. Naast de celstraf krijgt de Beuninger een werkstraf van 120 uur. © Pixnio/Archief
BEUNINGEN - Een 30-jarige man uit Beuningen moet de cel in vanwege het maken en in bezit hebben van naaktfoto's en -video's van een 13-jarig meisje. Ook toonde hij naaktbeelden van zichzelf aan dat meisje. Naast de celstraf krijgt de Beuninger een werkstraf van 120 uur.
De gevangenisstraf is in totaal voor de duur van zes maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk zijn. Ook moet hij verplicht verplicht meewerken aan diagnose en behandeling. Tot slot moet de man een schadevergoeding van 1250 euro betalen aan het meisje.

Onder druk gezet

Hij benaderde in april 2016 een toen 13-jarig meisje via social media en stuurde haar gedurende een paar maanden naaktfoto's en filmpjes van zichzelf en vroeg haar hetzelfde te doen. Ze voelde zich zodanig door de man onder druk gezet dat zij blootfoto's en filmpjes van zichzelf heeft gemaakt en naar de man stuurde.
Voortdurend werd de tiener overgehaald tot seksuele handelingen die zij tot dan toe nooit eerder had verricht en waar zij duidelijk nog niet aan toe was. Dat wist de man ook heel goed, zo oordeelt de rechtbank. Bovendien liep hij nog in een proeftijd van een soortgelijke veroordeling.

Stok achter de deur

Hoewel de rechtbank het belangrijk vindt dat de man verder wordt behandeld, werd een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf niet passend geacht. Wel is een groot deel van de celstraf voorwaardelijk, als stok achter de deur om mee te blijven werken aan verdere diagnose en behandelingen en om herhaling te voorkomen. 
De rechtbank spreekt de man vrij van het bezit van andere kinderporno, omdat het dossier daarvoor onvoldoende bewijs bevat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!