Nieuws

Wonen in een oude snoepfabriek, dat kan in 's-Heerenberg

Het voormalige Katja-terrein in 's-Heerenberg wordt als het aan het college van Montferland ligt omgeturnd tot woonlocatie. Eerder was de plek aan de Lengelseweg nog in beeld voor de nieuwe school, maar de gemeente is blij met deze andere invulling. © REGIO8
'S-HEERENBERG - Het voormalige Katja-terrein in 's-Heerenberg wordt als het aan het college van Montferland ligt omgeturnd tot woonlocatie. Eerder was de plek aan de Lengelseweg nog in beeld voor de nieuwe school, maar de gemeente is blij met deze andere invulling.
'Een rotte kies is een zwaar woord', vertelt wethouder Walter Gerritsen over de locatie, 'maar het begon dat wel steeds meer te worden. De familie Fassin (eigenaar, red.) zag dat ook en daarom hebben ze nu de stap voorwaarts gemaakt om het te ontwikkelen.'
Bekijk hier een video over het terrein:
Exacte plannen om het 7.500 vierkante meter grote terrein, waar snoepfabrikant Katja ooit is begonnen, in te vullen met woningen zijn er nog niet, maar Gerritsen weet wel waar vraag naar is: "Dan moet je vooral denken aan starters- en patiowoningen. Die twee type woningen zorgen voor de doorstroom die zo hard nodig is.' Bij de bouw wordt de karakteristieke voorgevel behouden.

Geen school

De locatie was eerder in beeld als mogelijke plek voor een nieuwe school, maar dat is met de aanstaande wijziging in het bestemmingsplan van de baan. 'We zijn in ieder geval blij dat hij wel ontwikkeld wordt, maar hij valt dus uit het onderzoek voor de schoollocatie', legt de wethouder uit.
Wanneer de werkzaamheden aan de Lengelseweg starten, is nog niet duidelijk. 'Als alles meezit hoop ik dat over twee jaar de schop de grond in kan', besluit Gerritsen.