Nieuws

Willem 508 mag komend jaar 180 merries dekken en dat is bijzonder

LUNTEREN - Volgens paardenfokker Willem Lokhorst is het uniek en komt het maar heel zelden voor. Zijn dekhengst is goedgekeurd voor de dekdienst bij het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek. 'Hier doe je het voor', zegt hij trots.
Van de 300 hengsten die onderzocht werden in het afgelopen jaar, is er een selectie gemaakt. Uiteindelijk mochten 15 hengsten door naar het Centraal Onderzoek dat in september van start ging in het Drentse Exloo.
Daar werden de hengsten gedurende 70 dagen uitgebreid getest en onderzocht. De afvalrace leverde afgelopen weekend 6 nieuwe Friese dekhengsten op die kunnen worden ingezet voor het Koninklijke Friesch Paarden-Stamboek. Willem 508 uit Lunteren is er daar een van. 

Apetrots

'Ik ben enorm trots', vertelt Lokhorst op Radio Gelderland. 'Hier doe je het voor. Sommige fokkers zitten al 30 jaar in het vak en ze hebben dit nog nooit bereikt. En ik doe dit nog maar een paar jaar. Dus ja, ik ben apetrots.' Het is echt een enorme prestatie, aldus Lokhorst. 
Voor Lokhorst is het niet alleen prestige. Zijn dekhengst mag het komende jaar 180 merries dekken, dat is natuurlijk ook gewoon goed voor de handel, beaamt hij. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!