Giftige verf op Waalbrug: maar één rijstrook beschikbaar tijdens renovatie

NIJMEGEN - Tijdens de renovatie van de Waalbrug bij Nijmegen is er in beide richtingen maar één rijstrook beschikbaar. Dat meldt de gemeente Nijmegen. In de eerdere opzet zou het verkeer in beide richtingen over twee rijstroken kunnen, maar de aannemer heeft meer ruimte nodig om de schadelijk verf van de brug te verwijderen.

Onlangs bleek dat de Waalbrug vol verf zit met het kankerverwekkende Chroom-6. De verflaag moet van de hele brug verwijderd worden en dat is een specialistisch en tijdrovend proces.

Er gelden strenge veiligheidsmaatregelen voor, vergelijkbaar met het verwijderen van asbest. Rijkswaterstaat en de aannemer zijn hierover nog in gesprek. Verder zijn er nieuwe vergunningen en ontheffingen nodig. 

De verkeerssituatie tijdens de renovatie (tekst gaat verder onder de foto):

Werk ligt stil tijdens Vierdaagse

Bestuurders van vrachtwagens, touringcars en landbouwvoertuigen moeten tijdens de renovatie een andere route kiezen, want zij mogen dan niet over de Waalbrug. Tijdens de Vierdaagse wordt het werk tijdelijk stilgelegd en zijn er 2x2 rijstroken beschikbaar.

Het is nog niet bekend wanneer de renovatie van start kan gaan. Het werk zou volgend jaar klaar moeten zijn, maar dat is nu niet haalbaar.

De renovatie van de brug zou 36,5 miljoen gaan kosten. Hoeveel hoger dat bedrag gaat uitpakken, is nog niet bekend.

Zie ook: 


 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: