Nieuws

Derde verdachte aangehouden voor 'kwartetmoord'

De politie heeft maandagavond een derde verdachte aangehouden voor de viervoudige moord ('kwartetmoord') in Enschede, begin deze maand. Het gaat om een 30-jarige man uit Twente. Maandagmiddag werden al een 32-jarige man en een 57-jarige man aangehouden. © News United
ARNHEM - De politie heeft maandagavond een derde verdachte aangehouden voor de viervoudige moord ('kwartetmoord') in Enschede, begin deze maand. Het gaat om een 30-jarige man uit Twente. Maandagmiddag werden al een 32-jarige man en een 57-jarige man aangehouden.
Die laatste twee mannen komen uit Hengelo (Overijssel) en hebben beiden een (para-)militaire achtergrond. Dat meldt RTV Oost. Het zou gaan om een vader en zoon.
Eén van de slachtoffers van de moorden is een 62-jarige man uit Arnhem. Zijn lichaam werd op dinsdag 13 november samen met drie anderen aangetroffen in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. De Arnhemmer zou een onschuldig slachtoffer zijn.

Vreemdelingenlegioen

De 57-jarige vader die vastzit voor de liquidaties, maakte in zijn vaderland Servië deel uit van een speciale politie-eenheid. De zoon diende in het Vreemdelingenlegioen. Dat meldden bronnen aan RTV Oost. De politie kan dit niet bevestigen.
De vader en zoon werden maandagmiddag overmeesterd door zwaarbewapende arrestatieteams. Beiden worden naast de viervoudige moord ook verdacht van een andere schietpartij, in Hengelo eerder deze maand. Hierbij werd een man mishandeld en zou er zijn gedreigd en geschoten met een vuurwapen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!