Oud-groepsleider Hoenderloo Groep blijft vastzitten voor 'loverboypraktijken'

ARNHEM - Een voormalig groepsleider van de Hoenderloo Groep in Apeldoorn mag het vervolg van zijn proces naar vermeende loverboypraktijken bij de zorginstelling niet in vrijheid afwachten. De rechtbank in Arnhem wees maandagmiddag een verzoek van de 33-jarige verdachte af.

De man wordt verdacht van het gedwongen in de prostitutie brengen en uitbuiten van drie jonge en kwetsbare vrouwen. Ook wil het OM de Apeldoorner vervolgen voor uitkeringsfraude en witwaspraktijken. Hij leerde in 2014 zeker één van de dames via de instelling kennen.

Zijn advocaat, Sidney Smeets, kan zich niet vinden in de beslissing van de rechter om de voorlopige hechtenis aan te houden. 'Behalve de aangiftes van de twee dames, die elkaar kennen en nog steeds in de prostitutie werkzaam zijn, is er geen enkele onderbouwing in het dossier te vinden dat het ook echt is gebeurd', stelt Smeets.

De aangifte van de derde vrouw wordt pas later behandeld en speelde geen rol in de beslissing van de rechter om de man vast te houden.

Kritiek op politieverhoren

Smeets uitte tijdens de pro-formazitting stevige kritiek op de verhoren van de politie. Volgens de raadsman heeft de politie het oordeel al klaar en wordt er niet naar de verklaring van de Apeldoorner geluisterd.

De verdachte ontkende daarop de gedwongen prostitutie en uitbuiting. Volgens hem was er alleen sprake van ongedwongen en legale prostitutie na zijn vertrek bij de instelling. 

Op 21 januari wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Zie ook: Vermeende loverboypraktijken bij zorginstelling Hoenderloo, PvdA gaat Kamervragen stellen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: