Nieuws

Arrestaties voor viervoudige liquidatie Enschede

De politie heeft vanmiddag twee mannen uit Hengelo (Overijssel) aangehouden voor de viervoudige liquidatie in Enschede. Eén van de slachtoffers van de moorden was een 62-jarige man uit Arnhem. © News United
ENTER - De politie heeft vanmiddag twee mannen uit Hengelo (Overijssel) aangehouden voor de viervoudige liquidatie in Enschede. Eén van de slachtoffers van de moorden was een 62-jarige man uit Arnhem.
In een Enschedese growshop werden twee weken geleden vier mensen doodgeschoten. Twee van hen waren volgens de politie eerder betrokken bij drugsdelicten. De andere twee, een 27-jarige restauranthouder uit Hengelo en de man uit Arnhem, zouden toevallige slachtoffers zijn. 
Volgens RTV Oost werden de mannen vanmiddag aangehouden in een appartementencomplex in de binnenstad van Hengelo en op de snelweg A1.

Mannen waren ook betrokken bij een andere schietpartij

De 32-jarige en 57-jarige mannen uit Hengelo worden naast de viervoudige moord ook verdacht van een andere schietpartij in Hengelo eerder deze maand. Hierbij werd een man mishandeld en zou er zijn gedreigd en geschoten met een vuurwapen.
Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff vertelde op NPO Radio 1 over de aanhoudingen:

Eerdere aanhoudingen

Vorige week hield de politie in Dordrecht ook al twee mannen aan voor de moorden. Maar zij bleken niet betrokken te zijn bij de zaak en zijn vrijgelaten. Op de zaak zijn 80 rechercheurs gezet. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!