'Rob de Nijs wilde mijn songtekst over ontmaagding niet zingen'

DOESBURG - Het tovert nog steeds een lach op het gezicht van Tineke Beishuizen uit Doesburg. De weigering van Rob de Nijs om het door haar gecomponeerde nummer De Pieper te zingen. 'Hij moest na elk couplet zingen: "Morgenochtend vroeg zal Rosalie geen maagd meer zijn", maar dat wilde hij niet!'

Tineke Beishuizen (80 jaar), bekend onder het pseudoniem Anne-Wil uit het tijdschrift Libelle, schrijft niet alleen columns maar ook boeken en songteksten. Ze vertelt in het TV Gelderland-programma Van Gelders Grijs over controversiële momenten in haar carrière en hoe ze haar huis heeft afgestemd op haar leeftijd.

'Ik woonde eerst in het huis hiernaast maar daar waren negen trappetjes. Dit huis heeft een inpandige lift en garage.' Hier kun je gewoon doodgaan, op een keer, vertelt ze openhartig aan interviewer Jochem van Gelder.

Kijk hier naar het gesprek (de tekst loopt door onder de video):

Volgens Tineke Beishuizen was 1978 een preutse tijd, Rob de Nijs wilde maar één keer zingen dat Rosalie ontmaagd werd. De andere teksten werden vervangen door "Rosalie zal geen kind meer zijn" en "Rosalie zal niet jong meer zijn".

Zie ook: Van Gelders Grijs

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: