Minder animo dan verwacht voor studentenmars tegen hoge studiekosten

DEN HAAG - Studenten uit onder meer Nijmegen hebben zaterdag in Den Haag een protestmars gehouden om aandacht te vragen voor met name de oplopende studiekosten.

Volgens de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) waren er ongeveer vijfhonderd studenten. De opkomst was lager dan verwacht, want de bond had gerekend op het dubbele.

'Studenten moeten zich diep in de schulden steken om te kunnen studeren, aan hen beloofde investeringen in het onderwijs worden niet nagekomen en nu gaat ook nog de rente op de studielening omhoog', stelt de LSVb.

Bekijk beelden van de protestactie (tekst gaat verder onder de tweet):

De bond zegt dat de effecten van het schuldenstelsel nog erger zijn uitgepakt dan ze hadden gedacht. Het uitgangspunt van gelijke kansen zou daardoor ook op de tocht staan. Er is ook ontevredenheid over de rol van studieschulden bij het verlenen van een hypotheek.

De mars ging van het Lange Voorhout naar het onderwijsministerie en terug. De LSVb organiseerde de demonstratie samen met onder meer scholierenorganisatie LAKS en belangenbehartiger voor mbo-studenten JOB.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Onderwijs Nieuws
Deel dit artikel: