Bezorgde inwoners: 'Solliciteer voor burgemeester Overbetuwe!'

ELST - Zeven bezorgde inwoners van de gemeente Overbetuwe solliciteren openlijk voor de post van burgemeester. En daar laten ze het niet bij; ze roepen ook andere inwoners op om te solliciteren en bieden daarvoor een kant-en-klare sollicitatiebrief aan.

De initiatiefnemers zijn onder de noemer Overbetuwe Overbelast op de eerste plaats tegenstanders van de komst van de railterminal langs de Betuweroute in de gemeente. Zij hopen dat de nieuwe burgemeester in verzet komt tegen de terminal. Daarom doen ze zelf ook een gooi naar het burgemeesterschap en roepen ze anderen op dat ook te doen. De al geschreven sollicitatiebrief moet dat voor iedereen makkelijk maken.

'Terminal slecht voor leefbaarheid en veiligheid'

De railterminal bedreigt de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente, stelt de groep. De provincie Gelderland en de rijksoverheid investeren samen 24 miljoen euro in de terminal, waarover jarenlang is gesproken.

Afscheid zittende burgemeester

De huidige burgemeester, Toon van Asseldonk, neemt volgend voorjaar na zes jaar afscheid van Overbetuwe. De bezorgde burgers zien daarin dus een kans om een medestander aan het roer te krijgen.

Zie ook: Oproep bezorgde inwoners Overbetuwe aan politiek: stop met Railterminal

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst Nieuws
Deel dit artikel: