Nieuws

Vier mensen met voorkeursstemmen in raad West Betuwe

Er zijn vier mensen met voorkeursstemmen in de raad van West Betuwe verkozen. De voorkeursstemmen werden pas een dag na de verkiezingen van afgelopen woensdag bekend. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Er zijn vier mensen met voorkeursstemmen in de raad van West Betuwe verkozen. De voorkeursstemmen werden pas een dag na de verkiezingen van afgelopen woensdag bekend.
Alle stemmen werden een dag na de verkiezingen opnieuw geteld op voorkeursstemmen. Door deze manier van werken worden er minder fouten gemaakt bij het vaststellen van de uitslag. Geldermalsen doet met deze manier van hertellen mee aan een landelijke proef.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Vier mensen met voorkeursstemmen in raad West Betuwe

Maandag beginnen de onderhandelingen

De hertelling heeft geen verandering opgeleverd in de zetelverdeling. De twee grootste partijen blijven Dorpsbelangen en de SGP in West Betuwe. Dorpsbelangen had de meeste stemmen en neemt het initiatief tot de onderhandelingen. Komende maandag praat de partij met alle andere negen partijen in de raad. Vervolgens worden de vervolgbesprekingen bepaald.
De onderhandelingen zullen technisch worden voorgezeten door Marianne Kallen, oud-waarnemend burgemeester van Neerijnen en Geldermalsen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!