Nieuws

'Dat ruikt echt oud', stukje historie Beuningen duikt op

Er staan al tientallen meters historisch materiaal van het notarissen-geslacht Roes uit Beuningen in het archief. Maar donderdag kwamen daar nog een aantal metertjes bij. © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - Er staan al tientallen meters historisch materiaal van het notarissen-geslacht Roes uit Beuningen in het archief. Maar donderdag kwamen daar nog een aantal metertjes bij.
In de vorm van oude landkaarten vanaf eind 19e eeuw. En daar is archief-medewerker John Verploegen van de gemeente Beuningen heel blij mee. Voor hem is het gemeente-archief luilekkerland. 'Heerlijk', zegt John wanneer hij de geur opsnuift van een archiefstuk. 'Ah dat ruikt oud, echt oud.' Regelmatig krijgt John papierwerk uit de oude doos van burgers. 'We kijken wel even serieus of het van enig historisch belang is. Bewaren kost geld.'
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
'Dat ruikt echt oud', stukje historie Beuningen duikt op

40 meter archief notaris-familie

Maar de oude historische landkaarten van Beuningen en omgeving die vandaag binnenkomen zijn dat waard. Judith van Santen van het Regionaal Archief Nijmegen bekijkt ze belangstellend. 'Het zijn prachtige kaarten', het is een heel mooie aanvulling op wat notaris Roes toen bij ons in bewaring gegeven heeft.' Want er is ligt al 40 meter archief van de notaris-familie bij het Regionaal Archief Nijmegen.
'Ik ben er blij mee dat de spullen uiteindelijk terecht komen waar ze thuishoren', zegt Steef Roes, nazaat van de notaris-familie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!