Nieuws

Zeldzame notenkraker in Wageningen zet liefhebbers in vuur en vlam

Een zeldzame vogel trekt tientallen natuurfotografen dezer dagen naar Wageningen. De Siberische notenkraker dook dinsdag op en trekt sindsdien veel bekijks. Omwonenden spreken van een invasie aan fotografen en liefhebbers. © Mary van der Es
WAGENINGEN - Een zeldzame vogel trekt tientallen natuurfotografen dezer dagen naar Wageningen. De Siberische notenkraker dook dinsdag op en trekt sindsdien veel bekijks. Omwonenden spreken van een invasie aan fotografen en liefhebbers.
Volgens kenners gaat het om een zeer tam exemplaar. Dat kan komen omdat de dieren in hun broedseizoen in Scandinavië en Siberië zelden mensen tegenkomen en er dus niet bang voor zijn. In de winter willen ze nog wel eens zuidelijker naar voedsel zoeken.

'Invasie van fotografen'

Fotografen kunnen hun hart ophalen, de vogel zit al twee dagen in Wageningen en laat zich veelvuldig op de foto zetten. Op een natuurwebsite is de aanwezigheid van de bijzondere vogel al meer dan 200 keer gemeld in één dag. Omwonenden spreken op sociale media van een 'invasie van fotografen'. 
De vogel zelf lijkt graag in de spotlights te staan...
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!