Nieuws

Hattemerpoort toegankelijker voor dieren door sloop warmtekrachtcentrale

Gedeputeerde Staten van Gelderland, de eigenaar van de warmtekrachtcentrale op het terrein van de voormalige Berghuizer Papierfabriek, hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de in onbruik geraakte warmtekrachtcentrale. De sloop van deze centrale zorgt voor een betere ecologische verbinding tussen de Veluwe en de IJsselvallei. © RTV Hattem
HATTEM - Gedeputeerde Staten van Gelderland, de eigenaar van de warmtekrachtcentrale op het terrein van de voormalige Berghuizer Papierfabriek, hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de in onbruik geraakte warmtekrachtcentrale. De sloop van deze centrale zorgt voor een betere ecologische verbinding tussen de Veluwe en de IJsselvallei.

Grotere verbindingszone

De warmtekrachtcentrale ligt precies in het smalste deel van de Hattemerpoort, de groene verbinding tussen de Veluwe en de IJssel. Door de sloop van de gebouwen wordt de ecologische verbindingszone aantrekkelijker voor verschillende diersoorten die vanaf de Veluwe naar de IJssel en verder willen trekken.

Sloop en inrichting

In 2019 wordt de warmtekrachtcentrale gesloopt. Na de sloop zal de natuur zich vanzelf gaan herstellen. De inrichting en het beheer van de Hattemerpoort, gelegen in de gemeenten Hattem en Heerde, gebeurt onder regie van de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF) . De GNMF is door provincie Gelderland aangewezen als gebiedsregisseur.