Nieuws

Zware straffen geëist voor overval op 74-jarige vrouw

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag tegen twee mannen uit Nijmegen zeven jaar celstraf geëist. Aïmane O. en Ilian S. hebben volgens het OM ruim een jaar geleden een 74-jarige vrouw op 'brute en laffe wijze' overvallen in haar woning in Malden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag tegen twee mannen uit Nijmegen zeven jaar celstraf geëist. Aïmane O. en Ilian S. hebben volgens het OM ruim een jaar geleden een 74-jarige vrouw op 'brute en laffe wijze' overvallen in haar woning in Malden.
De overval was 3 november vorig jaar. Twee mannen drongen de woning van de vrouw aan de Vinkenlaan binnen. Aanvankelijk belde een van de daders aan met de smoes dat er een bal in de tuin lag. Toen de bewoonster opendeed, stormde er direct een tweede overvaller mee naar binnen.

Bedreigd met vuurwapen

De overvallers bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen. Ze wilden geld zien. Toen de vrouw aangaf dat er geen cent in huis was, stalen ze haar zwarte Mercedes. De hele overval duurde ongeveer een halfuur. Volgens de politie hadden de overvallers het heel bewust op de 74-jarige vrouw voorzien. Die kwam er naar omstandigheden goed vanaf.
tekst gaat verder onder video:
Zware straffen geëist voor overval op 74-jarige vrouw
Naast de overval worden de mannen ook verdacht van drugshandel, het in het bezit hebben van hard- en softdrugs en heling. Voor deze zaken is ook tegen een derde verdachte, Achraf O., drie jaar cel geëist. Hij is volgens het OM niet betrokken geweest bij de woningoverval.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!