Van der Valk hotel Doetinchem mag er komen

DOETINCHEM - Van der Valk mag in Doetinchem een hotel met meer dan honderd kamers bouwen bij de A18 en de Europaweg. Het Doetinchemse college van burgemeester en wethouders heeft de vergunning daarvoor afgegeven. Voor- en tegenstanders hebben nu nog zes weken de tijd om hun zienswijze in te dienen.

Het hotel komt op de hoek van de Kilderseweg en de Europaweg en moet 102 kamer en zes grotere suites krijgen. Hiermee wordt het een relatief kleine vestiging van Van der Valk. Bij het hotel komt een restaurant dat dagelijks is geopend. Ook worden er een aantal vergaderzalen gerealiseerd en komt er voldoende parkeergelegenheid. Het hotel richt zich niet alleen op de zakelijke markt, maar ook op de particuliere markt. 

Op dit moment is er in de gemeente Doetinchem nog weinig hotelaanbod, slechts 76 kamers. Volgens de gemeente wordt met de realisatie van het Van der Valk hotel de centrumfunctie van de stad binnen de regio verder versterkt. Bovendien biedt een hotel van deze omvang veel werkgelegenheid. De bouw van het hotel wordt volledig gefinancierd door de hotelketen zelf. 

De vergunning ligt vanaf nu 6 weken ter inzage op het stadhuis in Doetinchem. 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem Doetinchem Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: