Nieuws

Zutphen wil extra maatregelen op beruchte kruising N346

Het ongeval op 18 november
De gemeente Zutphen gaat de provincie Gelderland vragen om opnieuw te kijken naar de verkeersveiligheid op de provinciale weg N346 bij Almen. Het gaat vooral om de kruising met de Almenseweg, waar zondag weer eens twee auto's op elkaar botsten. © GinoPress
WARNSVELD - De gemeente Zutphen gaat de provincie Gelderland vragen om opnieuw te kijken naar de verkeersveiligheid op de provinciale weg N346 bij Almen. Het gaat vooral om de kruising met de Almenseweg, waar zondag weer eens twee auto's op elkaar botsten.
Bij de aanrijding raakten twee personen gewond. De kruising is berucht door de vele ongelukken. De provincie Gelderland paste de kruising in 2017 daarom aan, maar dat lijkt niet veel effect te hebben.

'Kritisch kijken'

'Onze indruk is dat er ondanks de aanpassingen nog steeds ongelukken gebeuren", zegt een woordvoerder van de gemeente Zutphen. 'Wij gaan de provincie vragen om nog eens kritisch te kijken naar de situatie en of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn.'

Camera's

Twee jaar geleden plaatste de provincie al eens camera's bij de kruising om te kijken hoe en waarom bestuurders in de fout gaan. 
 Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!