Oranje op de valreep naast Duitsland

Blijdschap bij Jasper Cillessen
Het Nederlands elftal heeft het eerste jaar onder Ronald Koeman bekroond met een plek in de finaleronde van de Nations League. De wedstrijd tegen Duitsland in Gelsenkirchen eindigde in 2-2. Dat mocht na een 2-0 achterstand een klein mirakel heten. © ANP
GELSENKIRCHEN - Het Nederlands elftal heeft het eerste jaar onder Ronald Koeman bekroond met een plek in de finaleronde van de Nations League. De wedstrijd tegen Duitsland in Gelsenkirchen eindigde in 2-2. Dat mocht na een 2-0 achterstand een klein mirakel heten.
De Gelderse inbreng kwam aanvankelijk alleen van doelman Jasper Cillessen uit Groesbeek, die niet geheel vrijuit ging bij het tweede doelpunt van Duitse zijde.
Na 80 minuten kantelde de wedstrijd, mede door het inbrengen van stormram Luuk de Jong uit Doetinchem. Hij positioneerde zich naast verdediger Virgil van Dijk, die door de staf van Oranje naar voren was gedirigeerd.
Zes minuten voor tijd maakte Quincy Promes met een schot uit stand de 2-1. In de laatste seconde van de officiële speeltijd volleerde aanvoerder Van Dijk fraai binnen en zo was het ineens toch gelijk. Donny van de Beek uit Nijkerkerveen kwam niet in actie.

Lucratief

Oranje kan zich samen met Zwitserland, Portugal en Engeland opmaken voor het lucratieve eindtoernooi van de Nations League, dat van 5 tot en met 9 juni in Portugal wordt gespeeld.  Voor de winnaar ligt zes miljoen euro klaar. De verliezend finalist ontvangt 4,5 miljoen euro.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!