Nieuws

Balletprijs voor Introdans-danseres Vérine Bouwman

Prinses Beatrix met de prijswinnaars, links Vérine Bouwman
Danseres Vérine Bouwman heeft maandagavond de Prijs van Verdienste gekregen van het Dansersfonds. De in Wijchen opgegroeide danseres van Introdans kreeg de prijs tijdens het Nederlands Balletgala in Amsterdam, in aanwezigheid van prinses Beatrix. © ANP
Danseres Vérine Bouwman heeft maandagavond de Prijs van Verdienste gekregen van het Dansersfonds. De in Wijchen opgegroeide danseres van Introdans kreeg de prijs tijdens het Nederlands Balletgala in Amsterdam, in aanwezigheid van prinses Beatrix.
Bouwman is sinds 2006 verbonden aan het Arnhemse dansgezelschap. Volgens de jury is ze 'een onbetwiste, uiterst betrouwbare pijler' binnen het danserstableau van Introdans.
Tijdens het gala kreeg Francis Sinceretti De Speciale Prijs. Hij was vijftien jaar lang eerste solist van Het Nationale Ballet en daarna directeur van de Nationale Balletacademie. Fay van Baar mocht de Aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen.
De Dansersfondsprijzen bestaan sinds 1979. Aan de prijzen is een geldbedrag verbonden, maar volgens de stichting gaat het vooral om de eer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!